Hoeveel kosten zonnepanelen op Batibouw?

Energiebronnen

De zonnepanelensector is 2012 gestart met een onzekere toekomst. Veel mensen staan namelijk sceptisch tegenover het plaatsen van zonnepanelen na het wegvallen van de federale steun. Wij gingen na hoeveel zonnepanelen momenteel kosten en van welke deals u kan genieten op Batibouw.

Paleis 10 is het Paleis van de hernieuwbare energie ofwel van de zonnepanelen, want bij alle exposanten kan u terecht voor het plaatsen van zonnepanelen.

Soorten panelen

Ten eerste moet er gewezen worden op de verschillende prijsklassen, zo zijn er Chinese, Europese zonnepanelen en hoogrendementspanelen. Chinese zonnepanelen zijn de goedkoopste, maar zijn daarom niet van slechte kwaliteit. “Chinese bedrijven kunnen aan een beter tarief lenen, hebben een lagere loonkost en zien er iets minder mooi uit waardoor ze goedkoper zijn. Maar ze voldoen aan alle normen en het zijn kwalitatieve panelen”, leggen ze uit bij WT-Solar.

Tussen 10.000 en 12.500 euro

Voor een gemiddeld gezin dat 4000 kWh (kilowattuur) per jaar verbruikt, zal de kostprijs van een installatie tussen 10.000 en 12.500 euro liggen. Deze prijs kan variëren afhankelijk van het merk van zonnepanelen, zo zijn de Chinese panelen goedkoper dan Europese.

Ook de positie van uw huis, het type omvormer en het type paneel dat u gebruikt zal een invloed hebben op de prijs. Hoogrendementspanelen zijn het duurst, maar u hebt er ook minder van nodig om tot dezelfde hoeveelheid energie te komen.

Kortingen op Batibouw

De meeste exposanten in Paleis 10 geven geen speciale Batibouw korting. Ze wijzen er wel op dat de prijzen sowieso gedaald sinds het begin van dit jaar. Zonnepanelen worden steeds goedkoper en net daarom vallen sommige premies of fiscale voordelen weg, wat niet betekent dat zonnepanelen niet meer voordelig kunnen zijn. De terugverdientijd is momenteel 6 tot 8 jaar.

Er zijn wel enkele exposanten die de bezoekers op Batibouw een extraatje geven. Sunswitch geeft groenestroomcertificaten (in Wallonnië) van 80 euro in plaats van 65 euro en Up2Yoo geeft kortingen van 500 tot 1000 euro op een installatie. Bij WT Solar maakt u kans op een gratis PV-installatie als u voor 31 maart bij hen bestelt. Ten slotte geeft Green Sun 20 jaar garantie op de omvormer én een korting van 4 tot 6 procent tijdens Batibouw.

Voor mensen die aan het bouwen en zwaar aan het renoveren zijn, kan de stand van Carbomat Eco interessant zijn. Zij bieden een totale dakoplossing met geïntegreerde zonnepanelen voor de heel voordelige prijs van 270 euro per vierkante meter. Daarin inbegrepen zitten de zonnepanelen, thermische panelen, isolatie, het timmerwerk en de afwerking van het dak. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels