Honderden dossiers voor huursubsidie en renovatiepremie zijn problematisch

Nieuws

Door informaticaproblemen zitten honderden dossiers bij het Agentschap Wonen Vlaanderen geblokkeerd. Het gaat onder meer om het uitbetalen van huursubsidies en renovatiepremies.

Door informaticaproblemen zitten honderden dossiers bij het Agentschap Wonen Vlaanderen geblokkeerd. Het gaat onder meer om het uitbetalen van huursubsidies en renovatiepremies. Dat heeft Hugo Beersmans, administrateur-generaal van het Agentschap Wonen Vlaanderen, vrijdag aan Belga bevestigd.

Op het einde van de maand zou er een oplossing zijn. Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) haalde donderdag in de commissie Wonen van het Vlaams parlement zwaar uit naar de werking van het agentschap Wonen Vlaanderen.

Het agentschap zou haar niet of onvolledig op de hoogte houden van bepaalde probleemdossiers en sukkelt van het ene probleem in het andere. Na recente problemen rond de uitbetaling van huursubsidies, zou er volgens Van den Bossche een “nieuw probleem zitten aan te komen”.

Desinformatie

De topman van het agentschap Wonen Vlaanderen, Hugo Beersmans, had vrijdag een gesprek met het kabinet van Van den Bossche en daarop zijn volgens Beersmans “de zaken uitgeklaard”.

Volgens Beersmans is er absoluut geen sprake van “desinformatie”, maar is de minister na haar zwangerschapsverlof “geconfronteerd met een aantal zaken waar ze niet volledig van op de hoogte was”.

Nog niet alles opgelost

Toch zijn zeker nog niet alle problemen van de baan. Dat geeft Beersmans ook toe. Zo zitten enkele honderden dossiers (huursubsidies en renovatiepremies) die in behandeling waren vast door de “misgelopen” omschakeling van informaticatiesystemen.

Sommige dossiers zitten al sinds november 2009 geblokkeerd. Volgens Beersmans wordt er een nieuw systeem getest, maar zou het wel nog een aantal weken duren voor de problemen van de baan zijn.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels