Hoogste toren van Europa staat in Moskou

Hoogste toren van Europa staat in Moskou

Nieuws

De Mercury City Tower is maar liefst 388 meter hoog en telt 75 verdiepingen. Hiermee verbreekt de nieuwe toren het hoogterecord van 'The Shard' in Londen met 29 meter.

In de hoofdstad van Rusland kan je de hoogste toren van Europa gaan bewonderen. Na een constructieperiode van zes jaar is de Mercury City Tower van 338 meter hoog afgewerkt. Hierdoor wordt het vorige hoogterecord van toren ‘The Shard’ in Londen met 29 meter overtroffen.

De Mercury City Tower werd ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau Frank Williams and Partners Architects. De constructie van deze toren nam maar liefst zes jaar in beslag en had een totaal kostenplaatje van 1 miljard dollar. Bij de oplevering van dit bouwwerk mag het zich meteen kronen tot ‘hoogste toren van Europa’ en verbreekt het record van ‘The Shard’ in Londen met maar liefst 29 meter.

De toren telt 40 verdiepingen die zullen worden ingevuld als bedrijfsruimte. De verdiepingen daarboven zijn luxueuze appartementen. Er komt ook een kuuroord en restaurant in de toren. In totaal telt de Mercury City Tower 75 verdiepingen. Naast deze toren is er nog een andere toren in opbouw in de stad: de Federation Tower. Deze toren wordt maar liefst 506 meter hoog en wordt in 2016 opgeleverd. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels