Houd uw regenwatertank proper

Houd uw regenwatertank proper

Riolering en waterbehandeling

Is uw opgepompt regenwater niet meer helder of heeft het een geurtje? Dan wordt het tijd om uw regenwatertank te reinigen.

Vooral in regenwater dat van een plat dak komt, kan veel viezigheid mee in de put komen (uitwerpselen van vogels of poezen, zand, mos, bladeren,…). Dat vuil zorgt voor biologische afbraakprocessen die de waterkwaliteit sterk verminderen en de werking van de pomp, de leidingen en eventueel uw sanitair in gevaar kunnen brengen.

Hoe voorkomt u het best die problemen?

  • Steek ‘spinnenkoppen’ als bladvanger in de dakgootafvoer.
  • Voorzie een degelijke voorfilter (of zandfilter). Oudere putten hebben die vaak niet, dus laat ze in dat geval zeker installeren.
  • Om de put te kunnen reinigen, moet u ze volledig leegpompen. Na het reinigen laat u ze opnieuw vollopen, eventueel met leidingwater.
  • De voor- en nafilters van de regenwaterput moeten regelmatig nagezien, gereinigd en/of vervangen worden. Die klus laat u het best klaren door een specialist, bij voorkeur in een droge periode als het waterpeil laag staat. Met degelijke filters moet de put zelf niet vaak gereinigd worden, maar de filters hebben wel regelmatig een onderhoud nodig.

Chantal Verrecas

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels