Hout in de badkamer? Het kan!

Hout in de badkamer? Het kan!

Badkamer en wellness

Hout is alomtegenwoordig vandaag en dat is ook logisch: het is een warm en keer op keer uniek materiaal. De Belgische meubelmaker Ethnicraft brengt nu ook een reeks waterproof badkamermeubelen op de markt, mét designtouch.

Het badkamergamma van Ethnicraft bestaat uit vijf collecties, elk met een eigen, karakteristieke sfeer: Qualitime, Shadow en Cadence in fris eikenhout en Square en Fellow in warm teak. Ethnicraft kiest telkens voor uitgepuurde lijnen en strakke designs om zo het hout te laten spreken. Elk meubelstuk combineert bovendien de voordelen van industriële productie met traditioneel handwerk door een persoonlijke, manuele afwerking door ervaren ambachtslieden.


Hout en water?

Het gebruik van hout in een vochtige omgeving komt niet vaak voor. Om de samengang van hout en water vlekkeloos te laten verlopen, worden alle badkamermeubels van Ethnicraft afgewerkt met een laagje laatste-generatie-vernis. Op die manier zijn alle stukken beschermd voor dagelijks gebruik en tegen veelvoorkomende ongelukjes in de badkamer.

 


Persoonlijke finishing touch

Afhankelijk van de stijl en smaak van de klant wordt elke serie afgewerkt met moderne technologische details. Zo biedt Ethnicraft niet alleen een minimalistisch lichtarmatuur op basis van LED-technologie aan, maar ook een afzonderlijk massief wit tafelwasblad dat aansluit bij de keramieken waskommen.

 


Ecologisch verantwoord

Ethnicraft beseft maar al te goed dat grondstoffen niet onuitputtelijk zijn. Het merk opereert dan ook onder het FSC-label van het Forest Stewardship Council. Deze internationale non-profit organisatie werd in 1993 opgericht door boseigenaren, bedrijven in de hout- en papiersector, sociale bewegingen en milieuorganisaties en zet zich in voor de wereldwijde bevordering van een verantwoord bosbeheer.

 

(EK)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels