‘Houten vloeren zijn dé trend van Batibouw’

Bouwmethodes

In paleis 6 komt u alles te weten over kachels en vloeren. Ik ga Bouwen vroeg aan enkele standhouders wat de laatste trends zijn op vlak van vloeren. "Vooral hout of houtimitatie is heel populair", zo klinkt het.

Houtimitatie

Bij Tegels Salvatore is er vooral veel vraag naar houtimitaties; tegels met een houtlook. Op die manier worden de voordelen van tegels – goedkoper, makkelijker te onderhouden – verenigd met de warme uitstraling van een houten vloer. Bovendien is deze optie ook interessant voor vloerverwarming, waar opnieuw meer vraag naar is. De voornaamste reden dat mensen kiezen voor houtimitatie in plaats van echt hout is de kostprijs. Zo heb je al een tegelvloer vanaf 25 euro/m².

Parket

Dubois Parquet (onderdeel van Cras Floors) is dan weer volledig gespecialiseerd in houten vloeren vervaardigd uit Franse eik met het PEFC en FSC label. Ondanks het feit dat hout meteen een pak duurder is (vanaf 50 euro per m²), zijn er toch opties voor elk budget. “We beginnen met de basisversie van de Franse eik en vullen die aan met enkele trendy opties. Op die manier bieden we een optie voor elk budget”, zegt Philip Kleykens van Cras Floors. “Er is veel vraag naar houten vloeren in het algemeen, maar we merken toch voornamelijk twee belangrijke trends. Enerzijds is er vraag naar lange en brede paletten die een authentieke, vintage look uitstralen. Anderzijds is de moderne look met smalle en dunne paletten ook veel gevraagd”, aldus Philip.

Kurk en cement

Uiteraard zijn er ook nog andere opties zoals beton, cement of kurk. Standhouder Santana, gespecialiseerd in kurkvloeren, biedt al klikvloeren in kurk aan vanaf 25 euro per m². Wie een groter budget heeft, kan ook eens langsgaan bij Tegeldesign.be waar ze Mortex verkopen, een multifunctionele waterdichte pleister die in alle kleuren beschikbaar is. Dit wordt verkocht vanaf 100 euro per m².

Duurzame vloeren

Daarnaast wordt ook duurzaamheid sterk gepromoot. Overal pakken standhouders uit met de econormen waaraan hun producten voldoen en hoe duurzaam tegels en hout wel degelijk zijn. “Onze tegels voldoen aan de LEED-normen, wat betekent dat de materialen voor een deel gerecycleerd worden. Voor het bakken wordt er een kwaliteitscontrole uitgevoerd, de tegels die niet voldoen aan de eisen worden opnieuw gebroken en verwerkt in andere tegels tot ze aan de kwaliteitseisen voldoen”, zo klinkt het bij Tegels Salvatore. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels