‘Huisje, tuintje, kindje is een bewijs dat je het gemaakt hebt in het leven voor veel Vlamingen’

Nieuws

Dit jaar werkt Batibouw voor het eerst exclusief samen met AXA Bank. In het kader van de beurs pakte AXA Bank uit met een expertenpanel over wonen en lenen.

Ze legden de slogan van hun nieuwe marketingcampagne (“een woonlening met ruimte om goed te leven/da’s simpel”) voor aan 12 experts, waaronder architecten, vastgoedmakelaars, academici en economen. De centrale vraag van het panel: hoe vult de Belg vandaag en morgen die ‘ruimte om goed te leven’ in?

Uit dit expertenpanel kwamen heel wat interessante woon- en bouwtrends naar voor. De experts waren het er allen over eens dat de Belg niet wil inboeten aan levenskwaliteit, ondanks de stijging van de woningprijzen. Daarom stelt het expertenpanel een belangrijke trend vast: mensen gaan kleiner én compacter wonen. Pierre Hermant, CEO van Batibouw: “Kleiner wonen kan een goede manier zijn om meer levenskwaliteit te behouden, o.a. omdat je dan minder verbruikskosten zal hebben.”

Huisje, tuintje, kindje

Daarnaast doet Hernant nog een andere belangrijke vaststelling: “Veel Belgen vinden het belangrijk om zo snel mogelijk eigenaar te worden. Dat is uniek tegenover andere landen.” De andere experten uit het panel zijn het met hem eens. Ivo Van Bulck, Febelfin & BVK: “70% van de Belgen zijn eigenaar van een woning. Dat is een heel hoog percentage.” De Belg heeft nog steeds een baksteen in de maag.

Joeri Van den Bergh, trendwatcher: “Huisje, tuintje, kindje blijft heel belangrijk bij Vlamingen, het is een bewijs dat je het gemaakt hebt in het leven.” Joost Callens, CEO Durabrik: “9 op 10 Belgen vinden dat het hebben van een eigen huis de beste garantie is op latere welvaart”.

Deze bouw-en woontrends zijn deze week nog te ontdekken op Batibouw. Kom bijvoorbeeld inlichtingen inwinnen over wonen en lenen in het Adviespaleis of inspiratie opsnuiven om een kleinere woonruimte in te richten. Tot op de beurs!

Een bijdrage van de organisatie van Batibouw

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels