Huizenbouw piekt naar hoogste peil in vier jaar

Nieuws

De Belg bouwt weer. Het aantal toegekende bouwvergunningen voor huizen klimt in de eerste vier maanden van dit jaar tot 9.288, het hoogste peil in ons land sinds 2006.

De Belg bouwt weer. Het aantal toegekende bouwvergunningen voor huizen klimt in de eerste vier maanden van dit jaar tot 9.288, het hoogste peil in ons land sinds 2006. De huizenbouw herstelt dus niet alleen van de crisis van 2009, maar schakelt meteen een versnelling hoger. Dat meldt De Morgen woensdag.

De bouwlust bij de Belgische gezinnen is in vier jaar niet zo hoog geweest. Dat blijkt uit de jongste cijfers over het aantal toegekende bouwvergunningen voor huizen. De teller springt in april naar 3.053 vergunningen, zo meldt de Nationale Bank.

Het is al van januari 2006 geleden dat de kaap van 3.000 vergunningen per maand nog werd overschreden. Het totaal over de eerste vier maanden van het jaar klokt zo af op 9.288 bouwvergunningen voor huizen.

Dat is niet alleen een stijging met 37 procent tegenover een jaar geleden toen de economie het dieptepunt van de crisis bereikte maar ook een pak meer dan in de twee jaren daarvoor. De stijging van de bouwlust is het spectaculairst in Vlaanderen.

Het aantal bouwvergunningen voor het Vlaamse gewest steeg in april tot 2.282 huizen. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover een jaar geleden en het hoogste maandtotaal sinds 1997. Terwijl de huizenbouw een hoge vlucht neemt, lijkt de bouw van appartementen te stagneren.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels