‘Human Zoo Concrete Jungle’ nieuwe expo van Architecten Achtergael

Nieuws

Op 8 september opent de tentoonstelling in het kasteel van Poeke die de architecturale praktijk van het bureau weergeeft.

Van 8 tot 30 september bezet Architecten Achtergael het kasteel van Poeke. De tentoonstelling Human Zoo Concrete Jungle is een vrolijk statement van Achtergael en zijn team over hun architecturale praktijk. In de kleurrijke kamers van deze – tijdelijk publieke – locatie volg je een ontwapenend parcours langs hun meest recente projecten waarin schaal, verhouding en beweging telkens de richting bepalen. Architecten Achtergael grijpt dit momentum aan om te vertellen wie ze zijn door te tonen wat ze doen.

Vermits veel actuele projecten van Architecten Achtergael nog volop in ontwikkeling zijn, was het aan de vormgevers van ‘ruimtevaarders’ om een spannende scenografie te creëren met wat ze in de werkkamers, computers en archieven van het bureau aan materiaal en bronnen te pakken konden krijgen.

Architecten Achtergael zijn bekend van onder meer het nieuw Gerechtsgebouw in Gent, het Politiecommissariaat in Brugge en de Warande in Turnhout. De expo is open tijdens de Open Monumentendag en nadien op woensdag, vrijdag en in het weekend. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels