Huurprijzen dalen voor het eerst in Brussel

Huurprijzen dalen voor het eerst in Brussel

Immo, Nieuws

Jarenlang zijn de huurprijzen in Brussel sneller gestegen dan de index en de inkomens. Door de crisis moet de huurder nu afhaken en daardoor dalen de huurprijzen.

De daling van de gemiddelde huurprijs (649 euro) was vrij beperkt. Dat bleek uit onderzoek van het Brussels Observatiecentrum van de Huurprijzen over 2012. Vandaag zijn de huurprijzen in onze hoofdstad (lichtjes) aan het dalen en het is de eerste daling sinds de jaren 90. De verpaupering van de stad is daar volgens De Tijd niet vreemd aan.

Tot nu toe leek het of de crisis niet veel invloed had op de huurprijzen van de private huurmarkt. Wel integendeel want tussen 2008 en 2010 waren de huurprijzen in Brussel gemiddeld met 5 procent gestegen. Dat is meer dan tijdens de jaren van economische boom (2006-2008). In 2011 kwam daar nog een stijging van 5 procent bovenop.

Brussel is een van de snelst groeiende steden in Europa en de bevolking van de Belgische hoofdstad groeide in twaalf jaar tijd met 18 procent en men ziet dat het bevolkingsaantal in de stad blijft stijgen. Toch wordt er nog te weinig gebouwd om aan deze demografische groeibehoeften te voldoen. (Belga/ LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels