Huurprijzen stegen twintig procent in vijf jaar

Huurprijzen stegen twintig procent in vijf jaar

Nieuws

Bijna een derde van alle private huurders houdt te weinig inkomen over om nog menswaardig te kunnen leven. Dat is onder meer het gevolg van de stijgende huurprijzen, die twintig procent toenamen in vijf jaar.

Bijna een derde van alle private huurders houdt te weinig inkomen over om nog menswaardig te kunnen leven. Dat is onder meer het gevolg van de stijgende huurprijzen, die twintig procent toenamen in vijf jaar. Dat blijkt uit het jaarverslag 2013 van de Vlaamse Huurdersbonden, schrijft De Morgen.

Private huurders zitten in steeds slechtere papieren. Waar in 2005 zo’n 27,4 procent van hen na betaling van de huur onder de armoededrempel terechtkwam, is dat acht jaar later gestegen tot 31,6 procent. Deze Vlamingen houden te weinig geld over – 683 euro per maand voor een alleenstaande en 1.062 euro voor een eenoudergezin is de ondergrens – om nog menswaardig te kunnen participeren in de samenleving.

De Huurdersbonden luiden de alarmbel. Zij zien dat het aantal woningen op de private markt verder blijft afnemen. “De prijzen blijven daardoor de hoogte in gaan en daar worden steeds meer Vlamingen de dupe van”, zegt woordvoerder Geert Inslegers. (BELGA/AB)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels