Huurprijzen van huizen gedaald

Huurprijzen van huizen gedaald

Immo, Nieuws

De huurprijzen van huizen in België lagen in het eerste kwartaal gemiddeld 3,2 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Voor het eerst sinds 2009 wordt een huis huren goedkoper.

Dat schrijft De Tijd op basis van berekeningen van de vastgoedsite Immoweb. De huurprijzen voor appartementen namen nog wel licht toe, met 0,2 procent. De cijfers zijn opnieuw een bevestiging dat de vastgoedmarkt vertraagt. Volgens Vincent Dumont, marketingmanager bij Immoweb, is er een tijdelijk overaanbod op de markt, maar is dat niet dramatisch.

“De vraag naar huurwoningen blijft erg hoog, maar het aanbod stijgt nog meer. Daardoor daalt automatisch de prijs.” Daarnaast ziet hij een directe link met de koopmarkt: “We zien meer en meer mensen overwegen een huis te kopen. Omdat zij de huurmarkt verlaten, komt er druk op de prijzen.” Een woonhuis huren kostte in het eerste kwartaal gemiddeld 1.232 euro per maand, een appartement 819 euro. Maar er zijn grote regionale verschillen. In Brussel, Waals- en Vlaams-Brabant en Luxemburg daalden de prijzen. In de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen gingen ze nog naar boven. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels