Huurwoning wordt onbetaalbaar

Nieuws

De daling van het aantal private woningen op de huurmarkt knaagt aan de betaalbaarheid van een huurwoning.

De daling van het aantal private woningen op de huurmarkt knaagt aan de betaalbaarheid van een huurwoning. Dat meldt De Standaard.

De vastgoedmakelaars en de Huurdersbond stellen vast dat steeds minder eigenaars hun woning op de private markt verhuren. Een van de redenen daarvoor is dat kopen fiscaal interessanter gemaakt werd. Veel kleine rijwoningen, die vroeger vaak verhuurd werden, worden nu door jonge koppels opgekocht.

Die daling baart de Huurderbond zorgen, wat het zorgt voor problemen op de huurmarkt. Het aantal huurhuizen daalt, maar de vraag ernaar daalt niet even sterk waardoor de huurprijzen alsmaar meer de hoogte ingaan. Bovendien blijven ook te veel slechte woningen in de markt.

De Huurderbond meent dat er een structureel probleem is dat ook om structurele maatregelen vraagt. Zo moeten er meer sociale woningen gebouwd worden en moet verhuren aangemoedigd worden aan de hand van stimuli van de overheid. Daarnaast willen ze minder successierechten voor wie het huis verder verhuurt na een erfenis. Die maatregelen moeten er voor zorgen dat de huurmarkt opnieuw aan sterkte wint. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels