Bekijk de galerij In beeld: de indrukwekkende make-over van een oud herenhuis

In beeld: de indrukwekkende make-over van een oud herenhuis

Renovatie gesloten

Gisèle en Didier renoveerden een imposante herenhuis uit de 19e eeuw. Doel was om niet aan de structuur van het gebouw te raken en het oude cachet te bewaren, maar het toch af te stemmen op hedendaags comfort en design.

Na achttien jaar in Anderlecht te hebben gewoond, in een herenhuis dat ze zelf gerenoveerd hadden, hadden Gisèle en haar echtgenoot de buurt wel gezien en hunkerden ze naar een nieuw project in een nieuwe omgeving waar ze hun tanden konden inzetten. Haast was er niet echt bij, ze moesten niet weg. Kortom, ze keken uit tot ze precies vonden wat ze zochten.

Voor haar werk moet Gisèle in de hoofdstad regelmatig woningen bezoeken die gerenoveerd moeten worden. Tijdens een van die bezoeken viel ze voor de charme van een herenhuis in de buurt van het Jubelpark. Ondanks zijn belabberde staat, sloeg de vonk meteen over. “Toen ik de ruime inkom binnenstapte, was ik meteen verkocht”, erkent Gisèle. Toch ging er eerst nog een jaar van afwegen, twijfels en onderhandelingen aan vooraf voor de nieuwe eigenaars zich in het renovatieavontuur konden storten.


Lees meer in ‘Beter bouwen & verbouwen’ n°305


Tekst: Marie Delooz / Foto’s: Laurent Brandajs


Architect Pieter Claerhout / www.claerhout-interiors.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels