Bekijk de galerij

In beeld: de vijf laureaten van de bis-architectuurwedstrijd

Nieuws

Zichten is het thema voor de zevende editie van de bis-architectuurwedstrijd die de beurs organiseert in samenwerking met de Orde van Architecten. Zichten, die hoofdzakelijk gecreëerd worden door ramen, leggen een onmiskenbare relatie tussen binnen en buiten. En dat niet alleen visueel, maar ook fysiek en mentaal.

Die wisselwerking tussen interieur en exterieur stuurt volgens de organisatie “het gedrag van de ‘gebruiker’, het geeft vorm aan de ontmoeting, het werken, lezen, genieten, kijken, dromen,…”. Reden genoeg om op zoek te gaan naar projecten waar de openingen in gevels en wanden een bijzondere rol spelen en de ruimtelijke kwaliteiten versterken of zelfs bepalen.

Het thema sloeg aan. Maar liefst 240 architecten en bureaus stuurden een project in, een mix van nieuwbouw en renovatie, van particuliere woningen tot openbare gebouwen en ateliers. Daaruit had een vierkoppige jury de moeilijke taak om een winnaar te selecteren. Het bleek een onmogelijke opdracht. Er kwam dus geen eindwinnaar uit de bus, wel werden er vijf laureaten aangeduid.

We stellen ze hier kort aan je voor, telkens met de motivering van de jury. Op de bisbeurs zelf worden ze in hal 1 tentoongesteld aan de hand van een fotoreportage door architectuurfotograaf Filip Dujardin.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels