Bekijk de galerij In beeld: Dit huis met patio is perfect geïntegreerd in zijn omgeving

In beeld: Dit huis met patio is perfect geïntegreerd in zijn omgeving

Reportages

Dit compacte huis in twee delen sluit nauw aan bij de omliggende natuur. De leefruimte is ondergebracht in het houten volume, waar reusachtige ramen de bewoners in elk seizoen de indruk geven dat ze buiten leven.

Isabelle en Jean-Pierre, twee dynamische zestigers, wilden graag een frisse start maken. De nieuwe woonst voelde aan als een bevrijding. Hun elegante achttiende-eeuwse hoeve in Haspengouw deden ze zonder spijt van de hand: de oase van rust vertoonde immers steeds meer kenmerken van een financiële veelvraat. Een tafel, een fauteuil en twee stoelen: dat is alles wat ze meenamen! Ze zouden immers het huis van hun dromen laten bouwen.

Afspraak bij de omheining

Het ontbrak Isabelle en Jean-Pierre niet aan ideeën voor hun nieuwe stek: “We droomden van een moderne woning met een plat dak. Een bepleisterde gevel paste bij zo’n strak concept.” Na enkele inspirerende huisbezoeken bleken de bouwheren toch ook veel te voelen voor hout en werd de koers wat bijgesteld. Het koppel ging op zoek naar een architect die in deze niche gespecialiseerd was. De uitverkorene voldeed aan al hun wensen met maar liefst twee volumes: een harde kubus (bekleed met wit pleisterwerk) leunend tegen een lichter element in hout dat vanaf de straatkant op een omheining lijkt.

Lees de hele reportage in Ik Ga Bouwen 411.

Tekst Vanessa Uyttenhove

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels