Bekijk de galerij In beeld: Een glazen kraaiennest in de stad

In beeld: Een glazen kraaiennest in de stad

Renovatie appartementen en loften

Een creatieve opdrachtgever en een architect verbouwden een uitgeleefde dakstudio op een wat saai appartementsgebouw in de stad tot een bijzonder duplexappartement, een waar glazen kraaiennest, omringd door grote terrassen.

De opdrachtgever speelde al geruime tijd met het idee om op een bestaand gebouw een woning te bouwen of aan te passen toen hij op een uitgeleefde dakstudio op een appartementsgebouw stuitte. Voor hij de studio kocht, onderzocht hij nauwkeurig de mogelijkheden. Mocht hij er een verdieping bovenop bouwen? Stedenbouw gaf groen licht en de verkoop was rond. Toch lag Georges nog enkele nachten wakker. “Het was een mondelinge overeenkomst. Je moet eerst je aanvraag indienen en afwachten of ze die goedkeuren.”

Boeiend traject

Om zijn niet zo alledaags project te realiseren, ging Georges op zoek naar een geschikte architect. Bij Jerzy Bakker en Olivier Roels van KOMAAN! architecten had hij sterk het gevoel dat ze mee dachten in de richting die hij uit wilde. Het werd een interessant traject. Als productontwikkelaar is de bouwheer zelf een getrainde creatieve geest en dat leidde vaak tot boeiende discussies.

Het ontwerp is organisch gegroeid. Er is heel wat aan gepuzzeld, maar al snel waren ze het erover eens dat ze enkel de voorgevel en het dak zouden behouden. “Het was een schabouwelijk appartement, de naam dakappartement onwaardig. Het was eigenlijk niet meer dan een berging”, vertelt architect Jerzy Bakker.

Agnes Mus

U leest alles over deze verbouwing in Ik Ga Bouwen n°380, nu in de winkel

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels