Bekijk de galerij

In beeld: een moderne loft in een oude schoenenfabriek

Renovatie appartementen en loften

"Het voordeel van een loft? Je kunt er alle kanten mee uit"... wanneer je maar wil. Dat is ook de visie Alizée De Meyer, de jonge interieurarchitecte die van haar bureauruimte meteen ook haar thuis maakte. Zij en haar partner streken hier neer nadat ze een tijdje in een veel hippere wijk hadden gewoond.

Het stel vond hun eerste eigen woning in een rustige en groene omgeving, in een wijk in de stand die voor jonge mensen nog betaalbaar was. “We hebben zowat een jaar gezocht vóór we dit gebouw in de zuidrand van Vorst vonden, een oude schoenenfabriek (Nvdr: van de Frans-Belgische onderneming La Chaussure, waar later sigaretten werden opgeslagen) waarin nu lofts zijn ingericht.”

De loten (32 appartementen van 87 tot 175 m² en een kantoorruimte van 197 m²), verdeeld over twee gebouwen, werden casco verkocht als gesloten ruwbouw. Dat impliceert dat de kopers zélf moesten instaan voor alle afwerking binnen. Een kolfje naar de hand van Alizée De Meyer, die op die manier een leefruimte op maat kon creëren, in functie van de behoeften en het budget van het moment.

Aangezien ze graag thuis werkt, maakt haar bureau deel uit van het project. Het kijkt uit op de eettafel, waar de architecte zowel haar cliënten als haar vrienden ontvangt. Flexibiliteit is kenmerkend voor de aanpak van de jonge vrouw. Ze ontwerpt geen ‘vaste’ ruimtes waarvan de invulling eenmalig en definitief wordt bepaald.


Tekst: Laure Eggerickx / Foto’s: Stéphanie Bodart

Bureau voor interieurarchitectuur Alizée De Meyer


www.adm-ai.be


Meer lezen in Ik ga Bouwen & Renoveren n°376

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels