Bekijk de galerij In beeld: een showroom waarin ook effectief geleefd wordt

In beeld: een showroom waarin ook effectief geleefd wordt

Renovatie appartementen en loften

Het appartement bevindt zich boven een handelszaak in bouwmaterialen. Aanvankelijk was het de bedoeling om de klanten hier een overzicht te bieden van alle materialen die in de zaak te koop zijn. En dat is het in feite nog steeds: een showroom waarin ook effectief geleefd wordt.

‘De Marie’ is de naam van een bekende handelszaak in bouwmaterialen in Ternat. Zaakvoerder Michel De Marie liet enkele jaren geleden een gloednieuwe vleugel optrekken. De benedenverdieping werd ingericht als opslagruimte en showroom voor de handelszaak. De eerste verdieping moest een appartement worden voor een tot twee personen. “We wilden er een modelappartement van maken waar klanten de materialen die we verkopen, kunnen komen bekijken in een reële toepassing”, aldus Michel De Marie. Momenteel wordt het appartement bewoond door een alleenstaande dame. Maar regelmatig komt Michel nog met klanten naar boven om het appartement en de materialen die er gebruikt werden, te tonen.

Karlien Heremans, interieurarchitecte en zaakvoerder van Studio k in Antwerpen, tekende voor de inrichting van het appartement. “Ik ontfermde me over het ontwerp van het appartement, terwijl de eigenaar vooral de keuze van de materialen voor zijn rekening nam”, aldus Karlien. “Uiteraard gebeurden alle keuzes in onderling overleg.”


Tekst: Dirk De Mesmaeker / Foto’s: Bieke Claessens


Ik ga bouwen & renoveren n°377


Studio k – www.studiok-web.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels