Bekijk de galerij In beeld: een sober huis met grote ramen voor een optimaal contact met de groene omgeving

In beeld: een sober huis met grote ramen voor een optimaal contact met de groene omgeving

Nieuwbouw open

Een echtpaar dat in Luxemburg werkte, kwam in België wonen, op een boogscheut van Aarlen. In samenwerking met het architectenbureau Trema lieten ze een ruime woning met eenvoudige, zuivere lijnen, volledig gericht op de natuur.

In het zuiden van België wonen: voor wie in het Groothertogdom werkt, blijkt het vaak een leuk compromis. De huurprijzen zijn er aantrekkelijk en er zijn nog interessante gronden te vinden vlak bij de verkeersassen en aansluitingen op het openbaar vervoer. Op die manier blijft de afstand tot de werkplek redelijk overbrugbaar. Net daarom kozen de bouwheren ervoor te bouwen in de buurt van Aarlen. De ruimte die ze wilden, konden ze zich in Luxemburg trouwens niet veroorloven. “We woonden op een appartement. Toen onze dochter er kwam, wilden we verhuizen naar een ruime woning met een grote tuin. Maar we stelden al snel vast dat de prijzen in Luxemburg redelijk duur uitvallen. En dus gingen we buiten de landsgrenzen kijken. We vonden dit terrein een beetje toevallig. Maar hier konden we het huis bouwen dat bij ons paste”, vertelt de eigenaar.

Daarvoor namen de bouwheren contact op met het architectenbureau Trema, dat voordien al tekende voor een project iets verderop in de straat. “We gingen bij verschillende architecten langs, maar zij sprongen er echt uit”, vertrouwt de eigenaar ons toe. “We gaan vaak op ons gevoel af en de eerste contacten waren doorslaggevend.” De eigenaars hadden bovendien een duidelijk idee van wat ze precies wilden: een sober huis met rechte, zuivere lijnen, geïnspireerd op een woning die ze in een magazine hadden gezien.


Tekst: Anne-Catherine De Bast – Foto’s: Laurent Brandajs


Trema Architecture – www.trema-architecture.com


Lees meer in Ik ga bouwen & renoveren n°384

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels