Bekijk de galerij

In beeld: Hedendaags en gezellig in een houten skelet

Woningreportages

Aan de rand van een weids landschap in Waals-Brabant staat een huis met een opvallende grafische uitstraling. De architect wisselde hout af met bepleistering en speelde tegelijk met eigentijdse lijnen en de combinatie van verschillende volumes. Een houten skelet vormde het uitgangspunt voor deze milieuvriendelijke woning.

Om hun woon-werkverkeer te optimaliseren, besloten Thierry en Charlotte zich te vestigen in een landelijk gehucht tussen Brussel en Louvain-la-Neuve. Na een lange zoektocht viel het stel voor de charme van een opmerkelijk terrein. De driehoekige vorm was op het eerste gezicht niet ideaal, maar het onbelemmerde uitzicht op het landschap en de zuidwestelijke oriëntatie wisten de aanstaande bouwheren wel te verleiden. Het architectuurbureau Climax tekende voor het project en speelde daarbij traditiegetrouw de troeven van de locatie handig uit. Zo werden de ruimtes verdeeld over verschillende volumes die zich openen richting de velden en de invallende zonnestralen.

Tekst: Marie Delooz

Ik Ga Bouwen 400

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels