Bekijk de galerij In beeld: twee woningen in één

In beeld: twee woningen in één

Nieuwbouw halfopen, Reportages

Twee huizen, één architecturaal geheel: dat was het idee. Het resultaat: een unieke samensmelting van twee BEN-woningen met een andere indeling, maar eenzelfde ziel.

Een project met twee bouwheren, het is en blijft eerder uitzondering dan regel. Vader des huizes Guido bezat een stuk grond met een bestaande woning, maar besloot die af te breken om het terrein te kunnen verkavelen in twee bouwpercelen. In plaats van ze te verkopen, hielden hij en dochter Elien zelf de touwtjes in handen. Ze lieten twee halfopen woningen realiseren die aan de buitenzijde één geïntegreerd geheel vormen. De linkerwoning behoort toe aan Elien en haar partner, de rechterwoning wordt verhuurd.

Zwart-witlogica met warme accenten

Net zoals de gevels geen kopieën van elkaar zijn, is ook de ruimtelijke indeling van de woningen verschillend. De interieurafwerking, die grotendeels bepaald is door Elien en haar partner, vertoont daarentegen wél veel gelijkenissen. “Ze hebben geopteerd voor een zwart-witlogica met een warme parketvloer en subtiele kleur- en houtaccenten. Op de verdieping is het zwart-witcontrast iets explicieter en ‘minimalistischer’ opgevat dan op het gelijkvloers, al zorgen losse accenten ervoor dat de huiselijkheid niet verloren gaat.”
“We zijn zeer tevreden met hun keuzes”, geeft Halsberghe toe. “Want een al dan niet smaakvol interieur kan een woning maken of kraken. In dit geval is de balans gelukkig zeer positief en zorgen de interieurelementen en -accenten ervoor dat de architectuur optimaal tot haar recht komt.”

 

Ontwerp CH-architecten 
Tekst Tim Janssens
Foto’s Luc Roymans

Lees de volledige reportage in het maartnummer van Ik ga Bouwen (nr. 418)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels