Bekijk de galerij In beeld: zalig zomeren in de Ardennen

In beeld: zalig zomeren in de Ardennen

Renovatie open, Reportages

Een molen uit het einde van de achttiende eeuw, volledig gerenoveerd met respect voor het authentiek karakter zonder aan comfort in te boeten. Diep in de Ardennen ligt dit fantastisch weekendverblijf waar Jeffrey en Lieven wekelijks komen herbronnen.

Jeffrey en Lieven zochten een huis op het platteland om tijdens het weekend aan de stad te kunnen ontsnappen. Uiteindelijk vonden ze een zeldzaam pareltje. Een charmante woonst aan het einde van een bijna verlaten weggetje, met een groot stuk grond en bomen rondom. Precies wat ze in gedachten hadden, ondanks de rudimentaire staat waarin het pand verkeerde: muren in natuursteen zonder isolatie, een openhaard als enige warmtebron, een duidelijk gebrek aan daglicht en geen enkele aansluiting op nutsvoorzieningen (water, elektriciteit,…).

Alle moderne comfort

Ook een internetaansluiting ontbreekt in de woning. Er ligt enkel een telefoonlijn. “We droomden ervan om tijdens het weekend volledig onbereikbaar te zijn. We willen ons hier verliezen in de natuur!”
Op het vlak van comfort wilde het stel dan weer geen enkele toegeving doen. De vloer op het gelijkvloers was niet bijzonder oud of authentiek. Hij werd dan ook geïsoleerd. Er ligt vloerverwarming en nieuwe bekleding. In het salon geeft een houtkachel de final touch. De lange straalbuis verspreidt de warmte optimaal. Ideaal voor knusse winteravonden met het gezin of onder vrienden. Geen opgeklopte, maar pure gezelligheid.

Een slaapkamer voor 6

Op de eerste verdieping ligt de slaapkamer van de ouders (met bijhorende badkamer) aan de tuinzijde. De slaapkamer van de dochters bevindt zich aan de andere kant. In alle vertrekken ligt een eikenhouten vloer. De nieuwe dakvensters laten veel licht binnen. En de combinatie hout, wit en natuursteen creëert een rustgevende en authentieke harmonie. Al is dat buiten de dochters gerekend. In hun kamer staan zes bedden op verschillende hoogtes. Tijdens het weekend nodigen ze hier vriendinnetjes uit. Kussengevechten gegarandeerd.

Tekst Vanessa Uyttenhove
Foto’s Laurent Brandajs

Lees de volledige reportage in het zomernummer van Ik ga Bouwen (nr. 422).

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels