Infosessie: Slimmer Isoleren bij Woningbouw Huyzentruyt

Nieuws

Isoleren en energie besparen zijn brandend actuele thema's, maar de regelgeving en normering worden steeds complexer.

Isoleren en energie besparen zijn brandend actuele thema’s. De regelgeving en normering worden steeds complexer.

Veel toekomstige bouwers zien het bos niet meer door de bomen. Sinds de invoering van de Energieprestatieregelgeving in de bouwsector heeft iedereen het over EPB, K-waarde, U-waarde, ventilatie, enz…

Maar wat betekenen deze termen precies? Wat kost dit? Welke weerslag heeft dit op uw bouwproject? Maar vooral, hoe kan u die investering terugverdienen en op welke termijn?

Woningbouw Huyzentruyt biedt op zondag 21 september een passend antwoord op al deze vragen. Gastspreekster Marienda Mollen, energieconsulente bij de Vlaamse Confederatie Bouw, zal u tijdens een beknopte infosessie handige tips geven en slimme ideeën aanreiken om merkbaar te besparen op de energiefactuur van uw toekomstige woning. Aan de hand van concrete voorbeelden zullen de kostprijs, de energiewinst en de terugverdientijd van energiebesparende maatregelen voor u worden berekend. Aansluitend zal Jan Lavens deze theorie toetsen aan de woningen van Woningbouw Huyzentruyt. Tenslotte kan een begeleid of individueel bezoek gebracht worden aan het kijkdorp met 6 kijkwoningen te Deerlijk.

“Het is zeker niet de bedoeling om een uiteenzetting te geven over passief wonen of lage energiewoningen. Hiermee gaan investeringen gepaard die voor de meeste mensen financieel zeer zwaar doorwegen. Daarentegen zijn het vaak de eenvoudigste ingrepen die het meeste effect genereren. Voor veel mensen is de keuze dan ook snel gemaakt.”, aldus Davy Dheedene van Woningbouw Huyzentruyt.

Deze infosessie maakt deel uit van het “Slimmer Bouwen” programma van Woningbouw Huyzentruyt. Op regelmatige basis wordt een infonamiddag gehouden over uiteenlopende, actuele thema’s met betrekking tot de nieuwbouwwoning.

Wenst u zelf aanwezig te zijn op zondag 21 september?
Gelieve u dan vooraf in te schrijven via de site van Woningbouw Huyzentruyt.

Meer info:
Woningbouw Huyzentruyt
Wagenaarstraat 33
8791 Beveren-Leie (Waregem)
056/736.736
www.huyzentruyt.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels