Infrax lanceert proefproject met slimme energiemeters

Infrax lanceert proefproject met slimme energiemeters

Nieuws

De intercommunale Infrax heeft maandag de eerste van 10.000 'slimme meters' in werking gesteld, die zelf het verbruik van elektriciteit en aardgas opmeten en doorgeven. De 6.000 gezinnen die tegen het najaar 2013 de meters krijgen, moeten dus niet langer hun meterstanden noteren en doorgeven.

Infrax lanceert met deze eerste installatie een proefproject dat tussen nu en eind 2013 wordt uitgevoerd in 16 gemeenten. Aanvankelijk kunnen de gezinnen uit Diksmuide, Geetbets, Hasselt en Hoboken er een beroep op doen. Later wordt het testgebied uitgebreid met Beringen, Dilsen-Stokkem, Genk, Lanaken, Lommel, Sint-Truiden, Harelbeke, Koekelare, Ledegem, Middelkerke, Torhout en Antwerpen/Kiel.

Concreet gaat het om vernuftige technologie, die om het kwartier de gegevens van de meter doorstuurt naar Infrax. In de toekomst zullen er vanuit de intercommunale ook commando’s naar de slimme meters kunnen gestuurd worden. De gezinnen die in het gebied van dit pilootproject wonen, worden uitvoerig geïnformeerd. In elk huis is er een voorbezoek geweest om samen met de bewoners te bekijken welke werken nodig zijn om de slimme meter te plaatsen. Tegelijkertijd werd vastgesteld via welk systeem Infrax met de meter kan communiceren (kabelnetwerk of GPRS). Bij de aanvang van de werken zijn er in elke wijk alvast infoavonden over het nieuwe systeem gepland. (Belga/KS)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels