Interieurtrend: imitatiemarmer

Interieurtrend: imitatiemarmer

Interieur

Of je het nu in je interieur integreert als accessoire, als vloer- of wandbekleding of gewoon als keukenblad: marmer is hip. Ook op de hoogmis van het design in Milaan zag je het materiaal opvallend veel opduiken. Eén probleem: het is niet bepaald goedkoop. Gelukkig bestaat daar ook al een oplossing voor.

Verschillende merken bieden namelijk alternatieven aan die wel over de looks van marmer, maar niet over het bijhorende prijskaartje beschikken.

Quick-Step ontwikkelde bijvoorbeeld een laminaatvloer met een heel realistische weergave van marmer. Het laminaat ‘Marmer Carrara’ is verkrijgbaar in grote tegels en geeft hetzelfde gevoel van klasse en stijl als echt marmer, maar biedt de extra voordelen van een laminaatvloer: in tegenstelling tot marmer kan laminaat tegen een stootje. Het is kras-, spat- en stootbestendig en eenvoudig te onderhouden. Bovendien is laminaat veel sneller en eenvoudiger te plaatsen dankzij het Uniclic-systeem, zodat het installeren van je vloer kinderspel wordt.

 

Intercarro doet het dan weer met keramiek. De reeks ‘Sublime’ heeft exact dezelfde look and feel als die van carraramarmer. Zelfs het unieke karakter van natuursteen blijft bewaard: elke tegel is anders. Deze keramische tegels zijn met het blote oog amper te onderscheiden van het origineel.

Het kan ook erg hip zijn om een object dat niet meteen met tegels bedekt kan worden toch een marmerlook te geven. Huur dan simpelweg een goede decoratieve schilder in. Die kan marmer imiteren met enkele penseelstreken.

Marmer combineren

Aangezien carrara-marmer een vrij rustige uitstraling en een neutrale kleur heeft, past het in verschillende types interieur. Voor een tijdloze stijl combineer je marmer met natuurlijke elementen zoals houten balken of een dierenvacht op de sofa. Je kunt een marmeren vloer ook gebruiken in combinatie met witte of zwarte elementen en weinig kleur om een strak en eigentijds interieur te creëren. Vind je marmer nog iets te kil en koel, combineer het dan met koper. Als trendy eyecatcher geeft koper namelijk een warme toets aan zowel een klassiek als modern interieur. Onthoud wel: less is more. Eén koperen schaal, één koperen lamp of een paar kleine koperen objecten: meer hoeft dat niet te zijn.

(EK)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels