Is een zwembad een betaalbare luxe?

Is een zwembad een betaalbare luxe?

Zwembad en wellness

"De verkoop van zwembaden kende in 2014 een hoogtepunt", zo bevestigen alle bevraagde standhouders op Batibouw. Ondanks de financiële crisis, is het aantal verkochte zwembaden sterk gestegen. Maar hoeveel kost een zwembad dan precies?

Wie geïnteresseerd is in een zwembad, moet op Batibouw in paleis 1 zijn. Daar wordt namelijk alles verzameld wat betreft tuin en terras. Naast de vele standhouders die veranda’s verkopen, staan er ook heel wat producenten en verkopers van zwembaden en jacuzzi’s.

Zowel bij Starline, Willy Naessens als Leisure Pools wordt benadrukt dat de verkoop van zwembaden in stijgende lijn zit. Dat heeft volgens Philippe Bogaert van Leisure Pools alles te maken met de stijgende vraag naar kwaliteit. “Mensen zijn bereid om iets meer te betalen voor een kwalitatief systeem dat relatief weinig onderhoud vraagt. Er zijn uiteraard ook bedrijven die zwembaden verkopen vanaf 10.000 euro, maar bij die modellen wordt snel duidelijk dat de kwaliteit de wensen overlaat.”

Hoeveel kost zo’n kwalitatief basispakket dan?

“Wij verkopen zwembaden vanaf 40.000 euro. Afhankelijk van de grootte en de complexiteit van het systeem, kan die prijs oplopen tot 70.000 euro.”

Wat maakt een zwembad kwalitatief?

“De ecovriendelijkheid van de installatie speelt daarbij een grote rol. We willen het warmte-en waterverbruik zo efficiënt mogelijk laten verlopen door onder meer zonnelamellen te installeren op het roldek. Op die manier wordt het zwembad al voor 30% op natuurlijke wijze verwarmd.” Daarnaast spelen ook de isolatie van het zwembad en de gebruikte reinigingsproducten een rol. “Hoe uitgebreider en ecovriendelijker het systeem, hoe kleiner de jaarlijkse onderhoudskost. Die is dan zelfs zo klein (150-200 euro per jaar) dat het verwaarloosbaar is.”

Bij Willy Naessens is de startprijs 35.000 euro voor een op maat gemaakt binnen-of buitenzwembad. Starline start dan weer bij 40.000 euro. Zij verkopen ook jacuzzi’s, een relatief kleine investering in vergelijking met een zwembad. “De kost van een jacuzzi kan variëren van 6000 tot 17.000 euro. Wat betreft de onderhoudskosten, moet je toch rekenen op 2 euro per dag”, aldus de vertegenwoordiger van Starline. De meeste standhouders geven geen promoties weg, maar Starline biedt wel een gratis rolluiksysteem ter waarde van 8.000 euro bij aankoop van een zwembad van minstens 40.000 euro.

(RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels