ISOVER lanceert nieuw product voor luchtdicht geïsoleerde muren en daken

Isolatie

Het bedrijf brengt Vario Xtra op de markt, waarmee je efficiënt muren en daken luchtdicht kan isoleren. Je kan kennismaken met dit product op Batibouw 2014.

Het bedrijf brengt Vario Xtra op de markt, waarmee je efficiënt muren en daken luchtdicht kan isoleren. Je kan kennismaken met dit product op Batibouw 2014.

Hoewel we onze woning steeds beter gaan isoleren, zijn er toch nog heel wat woningen waar 25 procent van de warmte verloren gaat via allerlei spleten en kieren. Dit voel je meteen aan de energiefactuur, dit kost het gebouw slechte punten op de EPB-schaal én maakt het risico op condensatieproblemen aanzienlijker groter. Al jarenlang zoekt ISOVER naar manieren om isolatie te bedenken die voorgaande problemen niet aan de oppervlakte laat komen.

Nieuw van ISOVER: Vario Xtra

Zo zorgt het bedrijf voor isolatie die muren voor honderd procent thermisch isoleren, ze luchtdicht maken en condensatievrij houden. Met Vario Xtra lanceert ISOVER op Batibouw een nieuw product binnen het Vario-systeem voor luchtdicht bouwen. Aan het vochtregulerend dampscherm, de fixatiestrips, de kleefband en de dichtingskit waaruit het systeem bestaat, werden functies en productkenmerken toegevoegd die luchtdichting eenvoudig én betrouwbaar maken. De plaatsing van dit systeem kan volledig door één persoon geplaatst worden.

Het nieuwe Vario Xtra-systeem bestaat uit vier producten: het vochtregulerende dampscherm Vario XtraSafe, fixatiestrips Vario XtraFix, kleefband Vario XtraTape en de tweecomponenten-luchtdichtingskit Vario XtraFit. De meest in het oog springende innovatie bij deze reeks producten is de toepassing van het klittenbandprincipe voor de bevestiging van het lucht-/dampscherm.

Maar wat is nu juist het voordeel van isolatie luchtdicht te maken?

Door luchtdicht te bouwen of verbouwen kan je warmteverliezen een halt toeroepen en op die manier het E-peil doen zakken met 10 tot 12 punten. Dit is zeker belangrijk voor nieuwbouwprojecten, maar ook voor renovatie. Het vermijden van warmtelekken en koudebruggen resulteert altijd in een dalend energieverbruik en bijgevolg ook een lagere energiefactuur. Bovendien zal je woning, door luchtdicht te isoleren, geen schade oplopen ten gevolge van condensatie.

Meer info via: www.isover.be

(LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels