Je huishoudtoestellen in een nieuw jasje

Interieur, niet importeren

Behalve in enkele gevallen hebben huishoudtoestellen altijd dezelfde weinigzeggende kleur: wit. Gelukkig kan je daar - zelfs met bijzonder weinig inspanning - iets aan veranderen.

Wat hebben een koelkast, een vaatwasser en wasmachine gemeen? Ze zijn in 95 % van de tijd saai wit. Geen probleem als je ze kan inbouwen, maar anders wil je misschien wel even de handen uit de mouwen te steken om van je onmisbare apparaten ware pareltjes te maken. Wij geven je vijf tips, geordend van weinig tot wat meer werk.

1. Megamagneet

Een lekker gemakkelijke oplossing bestaat uit een magneet ‘kleven’. Online bestellen, op het te pimpen object bevestigen en klaar is kees! Je hebt allerlei soorten magneten: van rustgevende vakantielandschappen over abstracte kunst tot zelfs de ‘sexy’ categorie. Ieder zijn smaak!

2. Washi

Een beetje zoekwerk in hobbywinkels kan je een mooie verzameling washitape opleveren. Met de gemakkelijk verwijderbare tape en een kleine toegevoegde portie creativiteit kan je een mooi dessin creëren op je machines.

3. Behangen

Wij zullen je zeker niet tegenhouden om aan de slag te gaan met behangerslijm en klassiek behangpapier, maar misschien wil je ook wel het volgende graag weten: tegenwoordig bestaat er erg mooi zelfklevend behangpapier. Het heeft dezelfde look, maar een veel groter gebruiksgemak.

4. Schilderen

Twee tot drie lagen verf en je witgoed transformeert naar gewoon ‘goed’. Dat is al een mooie start, maar je kan gerust ook creatiever aan de slag door je huisraad te bekladden met patronen. Kies jij voor polkadots, strepen of sterretjes? Het maakt niet uit, maar weet wel dat een op voorhand gemaakt sjabloon je mijlenver vooruit kan helpen.

5. Krijtbord

Altijd handig: een krijtbord in de keuken, zodat je het onmiddellijk ergens kan opschrijven als je weer door je voorraad choco heen bent. Zo maken de boodschappenlijstjes zichzelf, lekker gemakkelijk. Waarom zou je je koelkast niet multifunctioneel inzetten en hem omtoveren in een krijtbord? Enkele lagen krijtverf volstaan om van je koelkast een praktisch schrijfvlak of permanent veranderend kunstwerk te maken.

(EK)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels