Kalfire: sterke waarden voor buitengewone haarden

niet importeren

Al meer dan dertig jaar bouwt Kalfire aan warmte en gezelligheid. Ondanks de sterke groei en een uitgesproken ambitie om de beste te zijn, draagt het familiewaarden nog steeds hoog in het vaandel, wat zich reflecteert in zijn hoogwaardige haarden.

Al meer dan dertig jaar is het Nederlandse Kalfire een begrip op het gebied van haarden. Wat begon als een experiment om een haard aan te sluiten op de centrale verwarming, uit zich vandaag als voortrekker op de markt van hoogwardige gas- en houthaarden. Toch opereert het bedrijf ook vandaag nog vanuit dezelfde sterke familiewaarden: bouwen op vakmensen die perfectie nastreven.

Kalfire begon als een een klein project. In de jaren ’70 was het erg duur om een huis te verwarmen door de energiecrisis. De familie Van Melick vatte het idee op om een haard te zoeken die aangesloten kon worden op de centrale verwarming. Uit hun zoektocht bleek dat er een grote vraag was naar dit soort toestellen.Toen de familie in 1981 begon met haarden te importeren, was Kalfire geboren. Het duurde niet lang vooraleer ze hun eigen haarden begonnen te bouwen. Sindsdien streven ze op elk gebied perfectie na: design, techniek, prestaties en sfeer.

Ondertussen uit dat streven zich in verschillende innovaties in zowel hout- als gashaarden van Kalfire. De Natural Spark Generator (NSG), een techniek die ervoor zorgt dat een gashaard hetzelfde natuurlijke vlammenspel creëert dat zo typerend is voor een traditioneel houtvuur. Is daar een goed voorbeeld van.

Kalfire werkt ondertussen noest verder op zoek naar de perfectionering van zijn haarden. Het blijft daarbij steeds vertrouwen op een persoonlijke, menselijke aanpak. Zowel naar partners en distributeurs toe, als naar de klant.

Lees hier de andere artikels uit dit dossier.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels