Kan een veranda goed geïsoleerd worden?

Kan een veranda goed geïsoleerd worden?

Veranda en terrasoverkapping

Een veranda bestaat doorgaans voor het grootste deel uit glas en dat is een slechte isolator.

Een veranda zal dus altijd slechter scoren op isolatievlak dan een woning. Toch kan je op een aantal manieren de isolatieprestaties verhogen.

Aluminium profielen kunnen het best voorzien worden van een thermische onderbreking. De lucht in de holle kern van het profiel heeft isolerende eigenschappen en voorkomt condensatie. Ook voor stalen profielen is zo’n onderbreking aan te raden.

Voor een veranda maak je best gebruik van glas met hoog rendement. Dat is superisolerend glas dat het warmteverlies tot 80% kan beperken. Nadeel is wel, dat dergelijk glas erg duur is.

Maar, alle inspanningen die u levert tot verhoging van de isolatiewaarde, zijn op korte termijn afgeschreven. Zeker nu de energieprijzen voortdurend stijgen.

Als je gebruik wil maken van kunststofplaten heb je de keuze tussen acrylaat- of polycarbonaatplaten. Het eerste materiaal isoleert beter, maar is doorgaans duurder.

De vorm van je veranda bepaalt mee de isolatiegraad. Een veranda met een puntdak vereist meer glas- of kunststofplaten en zal dus meer warmte verliezen.

Veranda’s met een plat dak hebben minder glasoppervlak en zullen dus beter scoren op isolatievlak. Anderzijds warmen veranda’s met platte daken sneller op in de zomer.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels