Keuken en zitkamer: geïntegreerd meubilair

Keuken en zitkamer: geïntegreerd meubilair

Keuken

De leefkeuken wordt zowel in nieuwbouw als tijdens renovaties gemeengoed. Het meubilair loopt steeds vaker van het ene vertrek in het andere door...

In zeven op tien projecten wordt tegenwoordig een open keuken uitgetekend. En terecht: ze zorgt voor meer ruimte en een vlottere circulatie, en vormt het kloppende hart van het gezinsleven. In een open keuken vervagen de grenzen tussen functionaliteit en ontspanning.

Met het oog op meer coherentie wordt het keukenmeubilair dan ook meer en meer uitgevoerd in dezelfde materialen en kleuren als in het salon en de eetkamer, zodat niets de harmonie nog verstoort. In diezelfde optiek ontwerpt de architect vandaag ook steeds vaker meubilair bestemd voor gestileerde ruimtes. Precies daarom worden ‘storende’ elementen (hifi, televisie, boekenkast, vaatwasser,…) aan het oog onttrokken.

Floating Spaces

SieMatic ontwikkelde een nieuw systeem van panelen die garant staan voor een flexibel ontworpen keuken. Op die manier past de keuken ook perfect in de leefruimte. Keukengerei wordt niet langer opgeborgen in ‘klassieke’ wandkasten, maar verdwijnt achter handige panelen in natuurlijke en cosy tinten. Er bestaan eindeloze combinatiemogelijkheden in de meest uiteenlopende afmetingen!

De wandrekken (met een dikte van 13 of 28 mm), muurhaken en geïntegreerde rails zien er elegant uit. U heeft een brede waaier aan keuzemogelijkheden, naargelang uw persoonlijke voorkeur. Het resultaat zorgt voor leefruimtes die ongestoord in elkaar overvloeien.

Een keuken afgestemd op uw behoeften

De keuken gaat in sommige gevallen zelfs schuil achter een kastenwand die u enkel opendraait als dat nodig is. Verder doet niets nog de aanwezigheid van een keuken vermoeden. In andere gevallen gaat het om een combinatie van twee vertrekken: in het werkgedeelte wordt gekookt, aan de andere kant worden de borden gedresseerd en aan de gasten voorgeschoteld.

Virginie Stassen

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels