Kies het juiste type akoestisch isolerend glas met nieuwe app

Kies het juiste type akoestisch isolerend glas met nieuwe app

Geluidsisolatie

SAINT-GOBAIN GLASS stelt de gratis Glass dBstation-app voor smartphones en tablets voor. De app helpt u om precies dat type akoestisch isolerend glas te kiezen dat perfect op de omgevingsgeluiden rond uw woning is afgestemd.

De Glass dBstation-app is een akoestische simulator die met behulp van virtuele-realiteitsprincipes ontwikkeld werd. De app helpt u om te achterhalen welk glas het omgevingsgeluid dat u stoort, kan dempen. Dat kan gaan om het geluid van treinen, auto’s en vliegtuigen, maar ook om burenlawaai of economische activiteiten in de omgeving. Nu we steeds dichter bij elkaar gaan wonen en het verkeerslawaai steeds toeneemt, is akoestische isolatie geen overbodige luxe meer.

Als u hinderlijke buitengeluiden wil buitensluiten, ligt de keuze voor isolerend glas voor de hand. Welke type glas u precies nodig hebt om tot het gewenste akoestisch comfort te komen hangt af van welke geluiden precies gedempt moeten worden. Daar kan de gratis Glass dBstation-app voor smartphones en tablets u bij helpen.

Belevingsapp

Het is een belevingsapp die u in staat stelt om de prestaties van vier akoestisch dempende oplossingen van SAINT-GOBAIN GLASS te vergelijken volgens verschillende geluidsoverlastbronnen. U kan ook de impact meten van de SAINT-GOBAIN GLASS-oplossingen in diverse scenario’s. Met een swipe beleeft u de akoestische ervaring en het effect van de beglazing.

Getest in het labo

De voorgestelde simulaties van Glass dBstation steunen op akoestische tests die zijn uitgevoerd in het Akoestisch Laboratorium van Saint-Gobain, dat is geaccrediteerd door het COFRAQ. Dit laboratorium realiseert metingen van akoestische dempingsindicatoren voor beglazingen en beglaasde deuren in overeenstemming met de geldende normen. (LP)

De Glass dBstation-app is gratis beschikbaar via de AppStore en Android Market.

www.saint-gobain-glass.com

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels