Kies het juiste type zwembad

Kies het juiste type zwembad

Zwembad en wellness

Je hebt de keuze uit verschillende zwembaden, afhankelijk van jouw woning en budget.

Opblaasbare zwembaden

Iedereen kent het kleine, opblaasbare zwembadje waarin kleine kinderen waterpret beleven. Er bestaan daarnaast ook grote opblaasbare zwembaden waarin volwassenen kunnen zwemmen.

Met een speciale pomp worden ze in een paar uur opgeblazen en rechtgezet en op het einde van het seizoen zijn ze ook snel weer afgelaten en opgeborgen.

Opzetbaden of prefabzwembaden

Deze zwembaden hebben een metalen structuur die op de grond wordt geplaatst of gedeeltelijk wordt ingegraven. In de stalen wand hangt een waterdichte zak van PVC-folie. Zowel volwassenen als kinderen kunnen genieten van het zwemplezier. Ze bestaan in ronde vorm en in ovale vorm.

Het systeembad

Dit zwembad is opgebouwd met systeemdelen die in elkaar worden gezet. Het wordt meestal ingegraven maar kan ook bovengronds geplaatst worden. Het heeft meestal een folie als zwembadbekleding.

Het pakket bevat ook een randsteen, een zwemtrap en een filtersysteem. Deze zwembaden zijn in zeer diverse afmetingen verkrijgbaar.

De monoblock

Monoblocks zijn polyesterbaden die in de fabriek in één blok gemaakt worden. Voor deze geprefabriceerde baden wordt een gat gegraven. Nadien giet men een betonnen vloer en plaatst men het bad dat rondom de badrand nog verstevigd wordt.

Om dit zwembad te plaatsen moet de plaats waar het zwembad ingeplant wordt goed bereikbaar zijn. De kuip is niet goedkoop maar de plaatsing kan snel gebeuren, wat budgettair een groot voordeel is.

Het bouwkundig bad

Deze zwembaden worden op maat gemaakt. Jij bepaalt de afmetingen en de vorm van het zwembad, en het wordt volgens jouw wensen en behoeften gebouwd en geïnstalleerd. Deze zwembaden worden altijd ingegraven en er wordt steeds beton gegoten.

Ook de bekleding kies je zelf: folie, polyester of tegels. De resultaten zijn vaak adembenemend mooi, denk bijvoorbeeld aan de schitterende in mozaïek betegelde zwembaden. Kies je voor een betegeld bad, hou dan rekening met het risico op scheuren bij vorst. Mozaïek is daardoor vooral bruikbaar voor binnenzwembaden.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels