Klacht tegen goedkope Chinese zonnepanelen

Klacht tegen goedkope Chinese zonnepanelen

Immo, Nieuws

Een twintigtal producenten van zonnepanelen heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen goedkope zonnepanelen uit China. De zonnepanelen zouden aan veel te lage prijzen en met verdoken staatssteun naar Europa geëxporteerd worden.

Een twintigtal producenten van zonnepanelen heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen goedkope zonnepanelen uit China. De zonnepanelen zouden aan veel te lage prijzen en met verdoken staatssteun naar Europa geëxporteerd worden. De goedkope zonnepanelen uit China zorgen al maanden voor moeilijkheden binnen de Europese zonne-energiesector, die de lage prijzen van China niet kan bijhouden. Nu zeggen enkele Europese producenten dat China haar zonnepanelen niet helemaal volgens de regels uitvoert: de Chinese overheid zou de producenten van zonnepanelen leningen geven om hun lage prijzen te kunnen waarborgen en zo aantrekkelijker te zijn op de Europese markt.

De Europese producenten van zonne-energie vinden dat onaanvaardbaar en dienden een klacht in bij de Europese Commissie. Ze vragen zware invoerheffingen op Chinese zonnepanelen, die onlangs ook in de Verenigde Staten zijn ingevoerd.

De Chinese producenten hebben nu aan de Chinese regering gevraagd om gesprekken aan te knopen met Europa om de gemoederen te bedaren. Het Chinese bedrijf Suntech waarschuwt echter dat protectionistische maatregelen voor het verlies van duizenden Europese jobs kunnen leiden. Half september zal de Europese Commissie oordelen of de klacht van de Europese producenten ontvankelijk is. (KS)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels