Bekijk de galerij

Kleine ruimte, groots gevoel

Renovatie gesloten

Een nieuwe uitbouw verleent dit krappe appartement niet alleen een groots ruimtegevoel, maar laat ook het licht tot in het hart van het appartement stromen.

Een nieuwe uitbouw verleent dit krappe appartement niet alleen een groots ruimtegevoel, maar laat ook het licht tot in het hart van het appartement stromen. Met de tuin heeft het er nu bovendien een extra kamer bij.

Hoewel de uitbreiding in oppervlakte beperkt blijft, verhoogde het architectenbureau AgwA met de nieuwe uitbouw het ruimtegevoel in dit Brusselse appartement spectaculair. Weinig appartementen van 100 vierkante meter beschikken dan ook over een ruimte die acht meter lang en gemiddeld drie meter breed is. De slimme uitstulping in de ramen naar de tuin toe versterkt dat gevoel nog.

Voor de verbouwing beschikte het appartement al over een uitbouw, maar die besloeg slechts de helft van de achtergevel. Bovendien waren de ramen relatief klein, zodat er minder licht binnenviel. En dat reikte al helemaal niet tot in de diepste ruimten van het appartement.

De vraag van de bouwheer om extra ruimte te creëren leidde uiteindelijk tot de verbouwing. “Toen we het appartement in 2005 kochten, stond ons besluit al snel vast dat we het labyrint van de achterste kamertjes wilden afbreken om er één grote ruimte van te maken. Hoe die er precies moest uitzien, lieten we aan de architecten over. We vroegen hen om een aantal mogelijkheden uit te werken, en daaruit hebben we dit concept gekozen. Op een paar kleinigheden na beviel het ons meteen. Ongeveer een jaar na onze aankoop konden de werken beginnen”, vertelt de bouwheer.

Elien Haentjens

De volledige tekst en plannen kan u vinden in nummer 361, dat nu in de winkel ligt.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels