Klusjobs brengt veilig klussen onder de aandacht

Nieuws

Klusjobs.be wil op een ludieke manier duidelijk maken hoe belangrijk het is om veilig te klussen.

Terwijl duizenden bouwvakkers genieten van een welverdiende bouwvakantie zijn een heleboel Belgen zelf aan het klussen geslagen. Dat dit steeds veilig moet gebeuren, brengt klusjobs op een ludieke manier in beeld. In samenwerking met een aantal Bekende Vlamingen zoals Romain De Coninck in Gent, Papageno in Brugge of nog de bouwheer van de Onze-Lieve-Vrouw kathedraal in Antwerpen.
Meer dan 1op 4 Belgen klopt regelmatig op zijn vingers, 12,5 procent laat dingen op zijn voet vallen en zo’n kleine 7 procent is al wel eens van de ladder gevallen tijdens het klussen. Het zijn cijfers die klusjobs.be verzamelde in een enquête, uitgevoerd door iVox, bij 1000 Belgen.

“Maar zelfs een paar 100 volt door de vingers, splinters, snijwonden of spijkers door de schoenzool, kan de Belg er niet van weerhouden om te klussen.” zegt Rory Bertram, zaakvoerder van klusjobs.be. “Toch spreken de cijfers voor zich. Door onze actie willen we klussend Vlaanderen er dan ook op wijzen toch steeds de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen of een beroep te doen op professionelen. Een ongeluk schuilt vaak in een klein hoekje en kan soms verstrekkende gevolgen hebben.”

Daarom trok klusjobs.be door vier Vlaamse steden en plaatse een gele helm op de hoofden van een aantal Bekende Vlamingen. Pieter Appelmans aan de Onze-Lieve-Vrouw kathedraal in Antwerpen, Romain De Coninck in Gent, Papageno in Brugge en De Maaier in het Jubelpark in Brussel werden voorzien van een veiligheidshelm om te illustreren dat klussen steeds veilig moet. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels