Koninklijk paleis derde lelijkste gebouw

Nieuws

Het Koninklijk Paleis kwam uit de bus als derde lelijkste gebouw in België. Het 'Huis Schiplaken' in Boortmeerbeek ging als lelijkste met de 'eer' lopen.

Het Koninklijk Paleis in Brussel staat op de derde plaats in de wedstrijd waarin het lelijkste gebouw van België gezocht werd. Dat blijkt zaterdag uit de peiling op de website

www.hetlelijkstegebouw.be

, die tussen 10 oktober en 6 november georganiseerd werd door een specialist in afbraakwerken.

Alle gebouwen in België maakten een kans om genomineerd te worden. De winnaar is het “Huis Schiplaken” in Boortmeerbeek, met 1.977 stemmen. Op de tweede plaats eindigt een vervallen hoeve in de Voer-vallei, in Leuven, met 1.321 stemmen. Op drie staat het Koninklijk Paleis, met 487 stemmen.

De ondernemer die de wedstrijd op poten zette, zal de eigenaar van “het winnende pand” voorstellen het goed te slopen, om “de architecturale dwaling” te doen verdwijnen. Degene die het winnende gebouw nomineerde, krijgt een helikoptervlucht boven het gebied van de woning cadeau.

Ook genomineerd waren onder meer het Stade Maurice Dufrasne in Luik (9de met 241 stemmen), het Volkshuis in Brussel (10de met 241 stemmen), het Constant Vanden Stock Stadion in Anderlecht (11de met 224 stemmen), de Cité administrative in Luik (14de met 88 stemmen) en het splinternieuwe station van Luik-Guillemins (30ste met 42 stemmen).

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels