Koppelverkoop bij banken

Koppelverkoop bij banken

Nieuws

De onafhankelijke verzekeringsmakelaars kaarten vrijdag de koppelverkoop bij hypothecaire leningen aan. Mensen die een lening aangaan bij een bank, nemen daar vaak een brandverzekering of schuldsaldoverzekering bij om een voordeligere rentevoet te bekomen. Dat is niet in hun voordeel, stelt de Federatie voor Verzekerings- en Financiële Tussenpersonen (FVF).

Koppelverkoop is bij wet verboden als één van de twee producten een financieel product is. Als het om twee financiële producten gaat, laat de wet bijvoorbeeld wel de koppeling tussen het hypothecaire krediet en de brandverzekering toe, stelt het FVF.

“De cliënt loopt hier in de fuik want ziet de voordelen, hij wordt verblind door de goedkope hypothecaire tarieven”, aldus FVF-voorzitter Freddy Boels. Brandverzekeringen en dergelijke zijn voor de cliënt op dat moment bijzaak, maar volgens FVF kan de consument daarvoor wel goedkoper terecht bij de makelaars.

FVF vertegenwoordigt zo’n 1.200 onafhankelijke verzekeringsmakelaars in Vlaanderen. De organisatie verwacht vrijdag op haar evenement ‘Dag van de Makelaar’ zo’n 750 makelaars. (Belga)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels