Kredietaanvragen gevoelig gedaald in eerste kwartaal

Immo, Nieuws

Het aantal kredietaanvragen is tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met 9,8 procent afgenomen, in vergelijking met het eerste kwartaal in 2012. Ook het aantal verstrekte kredieten nam af met 13,5 procent.

Het aantal kredietaanvragen is tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met 9,8 procent afgenomen, in vergelijking met het eerste kwartaal in 2012. In het verlengde daarvan nam ook het aantal verstrekte kredieten af met 13,5 procent. Dat heeft Febelfin bekendgemaakt.

De onderliggende bedragen namen in vergelijkbare mate af. Voor de aanvragen gaat het om een daling met 9,8 procent. Het totaalbedrag van de verstrekte kredieten nam dan weer met 12,6 procent af. Daarmee werd in totaal nog voor bijna 4,5 miljard aan nieuwe kredieten verstrekt, zo blijkt uit de statistieken van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK), een lid van Febelfin.

De terugval is op alle vlakken merkbaar. Zo lag het aantal bouwkredieten 20 procent lager en nam het aantal kredieten voor de aankoop van een woning met bijna 13 procent af. De sterkste daling is evenwel merkbaar bij de kredieten voor de aankoop van een woning gecombineerd met verbouwingen (-31 procent).

Volgens Febelfin is de daling vrijwel volledig toe te schrijven aan de sociaal-economische context en het lage consumentenvertrouwen. (Belga/DB)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels