Kremlin niet langer werelderfgoed?

Nieuws

De Unesco dreigt het Kremlin en het Rode Plein te schrappen van de Werelderfgoedlijst. Er heerst namelijk 'extreme bezorgdheid' over de verbouwingen binnen het monument. Dat meldt de Russische krant 'Isvestija'.

De Unesco dreigt het Kremlin en het Rode Plein te schrappen van de Werelderfgoedlijst. Er heerst namelijk ‘extreme bezorgdheid’ over de verbouwingen binnen het monument. Dat meldt de Russische krant ‘Isvestija’.

De cultuurorganisatie Unesco van de Verenigde Naties is verbolgen over de verbouwingen zonder overleg, die plaatsvinden binnen het Kremlin in de Russische hoofdstad Moskou. De Unesco maakt zich zorgen over de bouwmaatregelen en heeft in een brief aan Moskou haar ‘extreme bezorgdheid’ uitgedrukt. Er kan een sanctie volgen en die is niet van de minste: het Kremlin en het Rode Plein kunnen geschrapt worden van de lijst van beschermde monumenten.

Waldschlößchenbrücke

In 2009 werd de vallei van de Elbe in het Duitse Dresden van de Werelderfgoedlijst gehaald door de Unesco. Dit gebeurde na de bouw van de omstreden brug, die volgens de Unesco het landschap schade toebrengt. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels