Kris Peeters maakt 300.000 euro vrij voor volkstuintjes

Kris Peeters maakt 300.000 euro vrij voor volkstuintjes

Nieuws

Het Agentschap voor Natuur en Bos meldt dat Minister voor Platteland Kris Peeters een projectoproep heeft gelanceerd naar gemeenten en verenigingen om volkstuintjes aan te leggen en te ondersteunen. Zijn ministerie maakt daarvoor 300.000 euro vrij.

Het geld dat minister Peeters in het project wil pompen is niet alleen bedoeld om volkstuintjes aan te leggen maar ook om bestaande tuinen te moderniseren en uit te breiden. Zo word er aandacht besteed aan de afbouw van het pesticidengebruik, de evolutie naar een ecologisch beheer, de uitbouw van de gemeenschappelijke delen, aandacht voor gezonde voeding en de uitbreiding van het aantal percelen, zo staat te lezen op de website het Agentschap voor Natuur en Bos.

De projectoproep werd gelanceerd om te voldoen aan de stijgende vraag naar volkstuintjes. Een onderzoek van de Universiteit Gent uit 2010 bevestigt de toename van deze vraag, die niet enkel in grote steden maar ook in gemeenten weerklinkt. Voor de tien centrumsteden en veertig geselecteerde gemeenten bedroeg de behoefte ongeveer 283 hectare. Vandaag wordt die vraag voor ongeveer één derde ingevuld.

Vanaf juni 2013 zullen de projecten die in het kader van de oproep worden goedgekeurd van start gaan. (KS)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels