Kunstproject brengt jonge kunstenaars en immo samen

Nieuws

Het project 'Kunstenaar zoekt Ruimte' brengt jonge kunstenaars in contact met leegstaand vastgoed. Zo kunnen ook immokantoren toekomstige kopers naar de woning lokken om het pand op een speciale manier te laten zien.

Het project ‘Kunstenaar zoekt Ruimte’ brengt jonge kunstenaars in contact met leegstaand vastgoed. Zo kunnen ook immokantoren toekomstige kopers naar de woning lokken om het pand op een speciale manier te laten zien.

Naar goede gewoonte stellen kunstenaars hun werk tentoon in galerijen, musea of culturele centra. Toch valt er soms al eens een atypische ruimte uit de bus. Zo kwam schilder Steven Vandervelpen met het idee om leegstaande huizen, die verkocht moeten worden, te gaan vullen met kunst. Met het project ‘Kunstenaar zoekt Ruimte’ brengt hij zo niet enkel het pand onder de aandacht, maar kan hij ook kunst tonen aan het publiek. “Mijn ambitie was een tijdelijke expo te organiseren op een uitzonderlijke locatie,” aldus Vandervelpen. “Zo onstond het idee om exclusieve woningen, bedrijfsgebouwen of herenhuizen, die te koop worden aangeboden via immo-kantoren, helemaal in te kleden met kunst. Deze kunst geeft de woning bijgevolg een extra dimensie.”

Eerste immokantoor dat kunst en ‘openhuisdag’ combineert

Een eerste concreet wapenfeit is vanaf 19 september te bekijken in Sint-Truiden: in een mooi herenhuis exposeren vier beloftevolle kunstenaars. Aktimmo, het immokantoor van deze woning, wordt zo het eerste immo-kantoor in Vlaanderen met een ‘openhuisdag’ in deze vorm. “Als immo-kantoor willen wij onze panden onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk kopers. Door de tijdelijke kunst in de huizen krijgen deze panden extra cachet. Ook trekken we een publiek aan dat anders misschien nooit naar de woning was komen kijken,” aldus Stefan Vanweddingen, zaakvoerder van Aktimmo.

Wie graag naar het kunstproject ‘Kunstenaar zoekt Ruimte’ wil gaan kijken in Sint-Truiden is welkom op 19 (vernissage),20 en 21 september (telkens tot 18.00u) in de Schepen Dejonghstraat 5. Er worden werken van vier kunstenaars tentoongesteld die hun opleiding hebben voltooid aan de Genkse MAD-faculty. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels