Kurk is hipper dan ooit

Vloeren en plinten

De tijd dat kurk louter functioneel was in de woning is voorbij. Het veelzijdige materiaal heeft zich ontpopt tot de hipster van vloer-en wandbekleding. Enkele redenen waarom kurk het overwegen waard is.

Kurk is een heel veelzijdig materiaal en de mogelijkheden zijn legio. Zowel in een klassiek als in een modern interieur valt kurk daarom niet meer weg te denken. Anno 2012 is kurk een hip en milieuvriendelijk alternatief voor elke leefruimte.

Kurk is heel milieuvriendelijk omdat het gemaakt is van schors en dus volledig biologisch afbreekbaar is. Het is ook energiebesparend omdat kurk goed isoleert. Verder is het waterbestendig – net zoals tegels en natuursteen – en dus ideaal voor in de keuken of badkamer. Bovendien is kurk warmer en gezelliger dan tegels of natuursteen.

Het is onderhoudsvriendelijk en omdat het makkelijk te reinigen is ook allergievrij. In tegenstelling tot bij tapijt, maken huismijt en bacteriën geen kans. Verder is kurk ook ergonomisch verantwoord dankzij de veerkrachtige kurk die zacht is voor rug en beenderen. Vooral bij renovaties komt kurk goed van pas. Het materiaal wordt namelijk op maat voorgesneden, waardoor er geen zaagsel aan te pas komt. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels