Kwart minder hypothecaire kredietaanvragen

Immo, Nieuws

In juli werden bijna een kwart minder hypothecaire kredietaanvragen ingediend dan in juli vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet.

In juli werden bijna een kwart (24,1 pct) minder hypothecaire kredietaanvragen ingediend dan in juli vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet.

De daling is deels een gevolg van het wegvallen van maatregelen die energiebesparende investeringen stimuleren, met name het wegvallen van enkele fiscale aftrekposten en de groene leningen. Dat heeft vooral een sterk verminderde vraag naar renovatiekredieten tot gevolg. Maar wellicht speelt ook het dalend consumentenvertrouwen een rol in de daling van de kredietaanvragen.

De hypothecaire kredietaanvragen kennen al sinds januari een negatieve tendens, vooral door het wegvallen van de stimuleringsmaatregelen. Er wordt wel telkens vergeleken met 2011, wat een absoluut recordjaar was voor hypothecaire kredieten. De onderliggende bedragen van de kredietaanvragen daalden in juli 9,3 procent. Het aantal afgesloten hypothecaire kredieten daalde in juli 18,2 procent, in bedrag is er een stijging met 0,7 procent. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels