Laat je inspireren op het ‘Mijn thuis op maat’-event!

Laat je inspireren op het ‘Mijn thuis op maat’-event!

Actualiteit

Mijn Thuis op Maat, dat is weer ongestoord binnenkijken in tal van inspirerende projecten. Deze bijzondere tijden vragen echter om een bijzondere aanpak, wat deze editie van 2020 net dat tikkeltje anders maakt.

Je zal nog steeds ‘live’ 65 woningen kunnen bezoeken, maar daarnaast kan je dit jaar ook online terecht. 35 projecten tonen zich namelijk exclusief digitaal. Via videorondleidingen, podcasts, beelden… werp je een bijzondere blik achter de deuren en ontdek je het verhaal achter het project, de ingrepen die gebeurden, waarom bepaalde keuzes werden gemaakt… En net als in real live zal je ook hier je vragen kwijt kunnen aan de architecten en eigenaars. Je zal dus heel wat meer woningen kunnen bezoeken, zonder dat je er per se voor naar buiten moet. 

DAST architectenduo – Hasselt
© Hanne Joosen

Reserveren verplicht

Maar ook een woning ter plekke bezoeken is dus nog steeds mogelijk. Je ontmoet er architect en bouwheer, die het hele (ver)bouwtraject uit de doeken doen en je met plezier én respect voor de geldende maatregelen rondleiden. Hierdoor is het bezoekersaantal wel beperkt. Hoeveel bezoekers zijn toegestaan, hangt af van de beschikbare ruimte. Alle bezoeken zijn daarom verplicht te reserveren via de website www.mijnthuisopmaat.be. Dat kan al vanaf nu, dus snel zijn is de boodschap!  

Van zolder tot stadsloft

Op mijnthuisopmaat.be kan je nu al je architecturale bucketlist samenstellen uit de 100 deelnemende projecten. Het is een mix van nieuwbouw en renovatie, vrijstaande woningen, rijwoningen en appartementen… elk met hun specifieke kenmerken. Wat de meeste wel gemeen hebben, is dat ze op een of andere manier de focus leggen op toekomstgericht wonen: met aandacht voor duurzaamheid en energiezuinigheid, door het optimaliseren van de beschikbare ruimte of met de nadruk op levenslang wonen. Van een koetshuis uit de 15de eeuw tot een moderne nieuwbouwwoning over een oud herenhuis met een patio; stuk voor stuk werden ze geconcipieerd tot moderne woningen die volop inspireren.

Wanneer? Zondag 27 september van 13u tot 18u
Waar? Op diverse locaties in Vlaanderen én online
Hoe? Alle bezoeken zijn gratis, maar inschrijven is verplicht. Een afspraak maken kan op www.mijnthuisopmaat.be. Hier vind je ook meer info en een overzicht van alle deelnemende projecten

AST 77 – Tienen
© Steven Massart

Dit evenement is onder voorbehoud van eventuele wijzigen in de veiligheidsmaatregelen rond Covid-19. Hou dus zeker de website in het oog.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels