Ledlampen: zuinig, veilig en toch sfeervol verlichten

Ledlampen: zuinig, veilig en toch sfeervol verlichten

Verlichting

De ledtechnologie staat niet stil: ledlampen zijn niet alleen zuiniger dan eerder welke soort verlichting, ze worden ook steeds goedkoper en esthetischer. Bovendien kunt u er de ideale sfeer mee creëren in uw woning en houden ze amper of geen gezondheidsrisico's in.

Volgens bepaalde bronnen zou het blauwe licht dat ledlampen uitstralen schadelijk zijn. Het klopt dat sommige ledlampen voor een deel blauw licht uitstralen, maar er is geen reden tot ongerustheid. De meeste particulieren kopen immers ledlampen met een lagere kleurtemperatuur van 2700 tot 3000 kelvin (K) en het beperkte blauwe licht in deze lampen is niet schadelijk.

Toch is het af te raden om rechtstreeks naar een ledspot te kijken of om voor het slapengaan lang in een kamer te vertoeven waar ledlampen branden met een deel blauw licht. Ook valt aan te raden extra voorzorgsmaatregelen te nemen voor overgevoelige personen, zoals oudere mensen en baby’s, kleine kinderen… Zij worden beter niet rechtstreeks en niet te lang aan het licht blootgesteld.

Verlicht sfeervol en toch zuinig

Het loont om uw lampen in huis te vervangen door ledlampen. Ze zijn immers even snel en compact als halogeenlampen terwijl ze minder stroom verbruiken.

Daarnaast is hun levensduur niet te evenaren en is de kostprijs van de lampen de laatste jaren sterk gedaald.

Ook wordt het design steeds mooier en kunt u met ledlampen de ideale sfeer creëren in uw woning. Er zijn verschillende kleurtemperaturen beschikbaar en sommige lampen zijn verkrijgbaar in een dimbare variant.

Wenst u ook te verlichten met led? Koop uw lampen vandaag nog via de webshop www.z-led.be en geniet 20% korting op uw aankopen alsook 5 jaar garantie. Alle lampen werden uitvoerig getest door Test-Aankoop en worden binnen 4 werkdagen bij u geleverd.


Feit of fabel?

Ledlampen zijn duurder dan klassieke lampen

Feit en fabel.Hoewel hun prijs de laatste jaren aanzienlijk gedaald is, zijn ledlampen nog altijd iets duurder dan andere lampen. Op lange termijn vallen ze echter veel goedkoper uit door hun lager verbruik en langere levensduur.

Niet elke lamp is te vervangen door een ledlamp

FabelToch wel. Er zijn immers ledlampen beschikbaar voor alle courante fittings.

Ledlampen gaan langer mee

Feit

Ledlampen gaan 10 tot 25 keer langer mee in vergelijking met andere soorten lampen. Ze hebben namelijk een levensduur van 15 000 tot 50 000 branduren. Tegen de tijd dat een ledlamp aan vervanging toe is, had u bijvoorbeeld een halogeenlamp al 12 keer moeten vervangen!

Ledlampen geven koud en ongezellig licht

Fabel Aanvankelijk hadden ledlampen de reputatie dat ze koud licht uitstraalden. Tegenwoordig zijn er echter verschillende kleurtemperaturen verkrijgbaar en zijn sommige modellen ook beschikbaar in een dimbare variant. Als u warm licht wenst, kiest u het best voor ledlampen met een lagere kleurtemperatuur van 2 700 tot 3 000 kelvin (K).

Ledlampen zijn erg zuinig

FeitDe laatste jaren is de energieprestatie van ledlampen alsmaar verbeterd. Zo geeft een ledspot tot 10 keer meer licht dan een halogeenspot. Met minder energie, produceren ledlampen dus veel meer licht. Een verschil dat u zal merken op uw energiefactuur!

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels