Leer meer over het energieverbruik van jouw woning met deze online tool

Leer meer over het energieverbruik van jouw woning met deze online tool

Energie

De Vlaamse netbeheerders Infrax en Eandis hebben een online tool ontwikkeld om eigenaars of bewoners van een woning inzicht te geven in besparings- en verbetermogelijkheden op vlak van energieverbruik. Via een korte vragenlijst over de woning ontdekt de gebruiker in vier stappen of zijn/haar verbruik lager of hoger ligt dan het gemiddelde en hoe dit kan verbeterd worden.

Samen met EnergyVille lanceren de twee Vlaamse netbeheerders eandis.zetjewoningopdekaart.be en infrax.zetjewoningopdekaart.be. De tool werkt volgens de initiatiefnemers heel eenvoudig. Eerst wordt gevraagd over welk type woning het gaat (open, halfopen of gesloten bebouwing, dakappartement of appartement op een andere verdieping). Vervolgens wordt gepeild naar de huidige situatie: zijn het dak of de buitengevel geïsoleerd? Welk type verwarming is er aanwezig? De laatste stap is het ingeven van het huidige energieverbruik van de woning en het achterlaten van je contactgegevens, luidt het.

‘Zet je woning op de kaart’ wil Vlaanderen mee helpen beter te renoveren. Naast het leveren van deskundig advies wil de tool ook een belangrijke stap voorwaarts zetten in het digitaal databeheer voor het woning- en energiebeleid. Daarmee roepen Infrax en Eandis de Vlaamse huishoudens op om hun woning letterlijk op een (digitale) kaart te plaatsen, aldus het persbericht.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels