L’Espoir wint The Blue House

Nieuws

Het gebouw 'L'Espoir' van architect Damien Carnoy is uitgeroepen tot laureaat van The Blue House, een nieuwe Belgische prijs voor duurzaam en betaalbaar (ver)bouwen.

Het gebouw ‘L’Espoir’ van architect Damien Carnoy is uitgeroepen tot laureaat van The Blue House, een nieuwe Belgische prijs voor duurzaam en betaalbaar (ver)bouwen.

The Blue House is in het leven geroepen door de Stichting voor Toekomstige Generaties en haar partners. Architect Damien Carnoy van het architectuurbureau Atelier Carnoy-Crayon mocht de eerste prijs – ter waarde van 5.000 euro – in ontvangst nemen voor zijn houten passiefhuis L’Espoir omdat het niet alleen een voorbeeld is op vlak van techniek en energiebesparing, maar ook wat betreft de andere dimensies van duurzaamheid.

Zo is L’Espoir, gelegen in Sint-Jans-Molenbeek, minder duur dan een klassieke nieuwbouw en biedt het een comfortabele woonst aan 14 gezinnen in financiële moeilijkheden. De 4 P’s, People, Prosperity, Planet, Participation, zijn in de bouw geïntegreerd. De andere drie genomineerden zijn “Le Comptoir sucrier” in Antwerpen, een industrieel pand in een verpauperde buurt dat verbouwd werd tot een betaalbaar groen dorpje voor een gemengd publiek, het LAR-huis in La Roche, een verbouwing van een traditioneel huis tot een duurzame vakantiewoning en The Black House in Leffinge, een esthetisch verantwoorde en energiezuinige passiefwoning van 120 m². (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels