Lezingenreeks ‘Less is More’ over duurzaam ruimtegebruik

Duurzaam bouwen

Kamp C en AR-TUR organiseren de lezingenreeks 'Less is More'. De reeks concentreert zich op inventieve architecturale oplossingen voor de schaarse ruimte in Vlaanderen.

Kamp C en AR-TUR organiseren de lezingenreeks ‘Less is More’. De reeks concentreert zich op inventieve architecturale oplossingen voor de schaarse ruimte in Vlaanderen.

Het uitgangspunt van de lezingenreeks ‘Less is More’ is dat minder ruimte vraagt om meer architectuur. De lezingen over duurzaam ruimtegebruik worden georganiseerd door Kamp C, provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen, en AR-TUR, centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen.

De druk op de open ruimte in Vlaanderen is groot. En met de enorme woningbouwopgave waarvoor we staan, wordt deze alleen maar groter. In de lezingenreeks komen ervaringsdeskundigen vertellen over hoe we duurzaam en inventief kunnen omgaan met de schaarse ruimte en hoe goede architectuur hieraan bijdraagt.

Architecten, landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen vertellen hoe zij hier in hun werk mee omgaan.

Na elke lezing kan het publiek in gesprek gaan met de spreker. De lezingenreeks wordt afgesloten met een debat over de toekomst op dinsdag 2 december 2014.

Eerste lezing door architect Thomas Rau: Nieuwe Fouten Maken

De eerste lezing wordt gegeven door Thomas Rau, de oprichter en CEO van RAU architecten en Turntoo. Architectenbureau RAU wil met de architectuur van haar ontwerpen een toegevoegde waarde, een extra kwaliteit leveren aan het leven op en van deze aarde. (LP)

Praktisch

De lezingen vinden afwisselend plaats in Kamp C (Britselaan 20, 2260 Westerlo) en bij Ar-Tur in de Warande (Warandestraat 42, 2300 Turnhout). Het inschrijvingsgeld kost €5 per persoon, ter plaatse te betalen.

Inschrijven kan via info@kampc.provant.be of telefonisch via 014 27 96 50. Met vermelding van lezing + datum en jouw contactgegevens.

AR-TUR en Kamp C willen carpoolen stimuleren. Binnenkort vind je via onze websites een link om voor deelname aan de lezingen een carpoolrit te vinden of aan te bieden.

Meer info: www.ar-tur.be en www.kampc.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels